Senior Consultants Vlaanderen  vzw

image of a senior

De Overmolen

"De consultants zorgden voor een opvallend nieuwe dynamiek”

Testimonial van Sofie Vancoillie van De Overmolen
Non-profitorganisatie De Overmolen vzw  in Brussel ontwikkelt sociale projecten rond armoede. “Patrimoniumbeheer is altijd al een belangrijke poot geweest binnen onze werking”, vertelt directeur Sofie Vancoillie. “Sociale organisaties kunnen zo hun intrek nemen in kantoren dicht bij hun doelgroepen.”

Uitdaging

De Overmolen beheert onder meer een oude middelbare school op de Sint-Jorissite in hartje Brussel. “Dat doen we in opdracht van de eigenaar. In het gebouw zijn zowel sociale organisaties als woningen gehuisvest. Dat leidde tot een complexe situatie. Het was niet duidelijk wie wat kon en mocht doen. Voor zulke technische en juridische kwesties hadden we niet de expertise in huis. Dankzij de experts van Senior Consultants Vlaanderen vzw  kwam er een nieuwe dynamiek in ons project.”

Sint-Jorissite: serretent in binnentuin

Oplossing

Sofie werd geholpen door twee consultants van Senior Consultants Vlaanderen vzw, Leo en Marcel. “Zij adviseerden ons over hoe een aantal zaken aan te pakken. Van elektriciteitsplannen tot evacuatiedocumenten”, zegt Sofie. “De consultants maakten echt tijd voor mijn organisatie. Eindelijk kon ik over de situatie babbelen met iemand die er niet rechtstreeks bij betrokken was. Tegelijk voelde ik me gesteund door hun proactieve en persoonlijke aanpak. Zo kreeg ik regelmatig een telefoontje met de vraag hoe het ging.”

foto van Sofie

Resultaat

Het advies van en de samenwerking met Senior Consultants Vlaanderen vzw heeft De Overmolen geen windeieren gelegd. “Dankzij hun vakkennis en morele ondersteuning had ik het gevoel dat de situatie gedeblokkeerd werd. Zo is er een opvallend nieuwe dynamiek in het project ontstaan.”

Download deze testimonial (pdf)

Leid je zelf een non-profitorganisatie?

En heb je behoefte aan advies? Contacteer onze lokale afdeling in jouw regio  en ga je uitdaging effectief aan.

“Van elektriciteitsplannen tot evacuatiedocumenten, we kregen advies over hoe dit aan te pakken.”

terug ...


Terug naar overzicht van de referenties
of naar:
Audit door Qfor: citaten van klanten

Dank zij hun professionele begeleiding ben ik er in geslaagd een beter inzicht te krijgen in de balansstructuur van mijn vennootschap