horeca akoestiek verbeteren

Horeca akoestiek verbeteren: tot welke horecazaken wil u behoren?

Horeca akoestiek verbeteren: een kans voor uw horecazaak

Er is een wereld van verschil tussen een restaurant of een feestzaal, waar je rustig kan praten met je tafelgenoten en een andere plaats waar je moet roepen om verstaanbaar te zijn door je tafelgenoten. In het eerste is het aangenaam toeven, in het tweede ga je buiten met hoofdpijn en een schorre keel.

Senior Consultants Vlaanderen vzw kreeg tientallen klachten over feest- en restaurantzalen waar het geluid storend is. Samen met een journalist brachten we daarom de geluidssterkte in volle horeca-zalen in kaart. Het resultaat ziet er zo uit.

Horeca Akoestiek Verbeteren: huidige verdeling restaurants naar geluidssterkte

Horeca Akoestiek Verbeteren: huidige verdeling restaurants naar geluidssterkte

 

Slechts in één op de vijf plaatsen, waar de geluidssterkte onder de praktische bovengrens van 68dBA ligt, kan men rustig praten en culinair genieten. Het is vermoeiend en irriterend om in de andere locaties in gesprek te blijven.

Kan een volle zaal dan rustig gemaakt worden?

Het antwoord is JA.

Het vraagt investering in geluidsabsorberende panelen. Deze moeten aangepast zijn aan het lokaal en het aantal aanwezigen en esthetisch passen in de infrastructuur.

Verschillende firma’s bieden oplossingen aan, die meestal prijzig zijn. Daarom is het goed een beroep te kunnen doen op ervaren consultants van SCV, die niet aan een firma verbonden zijn, die eerst een reeks metingen uitvoeren en daarna een berekend onafhankelijk advies zullen geven over de juiste investeringen, met referentie naar betrouwbare firma’s.

Met kennis van zaken zal u kunnen kiezen tussen verschillende niveaus van geluidsdemping (zie voorbeeld: hotelschool Spermalie).

Voor meer technische uitleg en achtergrond, verwijzen wij graag naar de technisch artikels op deze website.

Meer info nodig?

Neem contact!

Senior Consultants Vlaanderen (SCV) beschikt ook over consultants die beslagen zijn in de regelgeving over legionellabeheersing en ventilatie.

(Fotomateriaal: Helena Lopes, pexels.com)


Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons