HOWEST studenten ontvangen SCV award

De Droom

20 jaar Senior Consultants Vlaanderen (SCV) award - prijsuitreiking

20 jaar Senior Consultants Vlaanderen Award – Prijsuitreiking

Howest-studenten aan campus Kortrijk die dromen van ondernemerschap en nu al ambitieuze businessplannen hebben, stuurden vorig academiejaar hun ondernemersidee in voor de wedstrijd van Senior Consultants Vlaanderen naar aanleiding van hun 20-jarig bestaan. Ze dongen hierbij mee voor een hoofdprijs van 3000 euro of één van de 2 kleinere prijzen.

De wedstrijd

Senior Consultants Vlaanderen vzw (SCV) viert dit jaar zijn twintigjarige bestaan en viert dit met een wedstrijd die ondernemingszin aanmoedigt bij de hogeschool studenten van Howest.

Geert Hofman, opleidingscoördinator Netwerkeconomie aan Howest, legt uit:

“De deelnemende studenten kregen het natuurlijk niet zomaar cadeau. Zij konden heel concreet een Lean of Business Model Canvas met pitch indienen. De prijzenpot was 5000 euro: 3000 euro voor de winnaar, 1500 euro voor de tweede en 500 euro voor de derde. Oorspronkelijk was na een preselectie van zes finalisten geopteerd om een pitch-finale te organiseren, maar daar stak het alomtegenwoordige de coronavirus een stokje voor.”

De wedstrijd muteerde vervolgens naar een online versie en ondertussen zijn de winnaars door de jury van Senior Consultants Vlaanderen geselecteerd. “De jury was onder indruk van de ondernemingszin van alle kandidaten” zegt Jean-Pierre Paret, voorzitter van de SCV afdeling Zuid West-Vlaanderen.

Prijsuitreiking

Op vrijdag 30 oktober worden de prijzen uitgereikt in het nieuwe campusgebouw van Howest Kortrijk, de Penta, met een bijbehorende voorstelling van de plannen van de laureaten voor de nabije toekomst en ook enkele pitches van nieuwe startende student-ondernemers.

Ben je ook geïnteresseerd in wat de nieuwe lichting student-ondernemers in petto heeft, dan kan je vanaf 16u ook de pitches van deze prille, startende ondernemers alvast volledig corona-proof komen bijwonen, met nadien de prijsuitreiking. De toegang voor het hele evenement is gratis maar inschrijven is verplicht via Eventbrite.

Howest zal het evenement ook streamen via Microsoft Teams, zodat zelfs als de omstandigheden voor live-evenementen tegen zouden zitten en er geen extern publiek mag deelnemen, we toch de prijsuitreiking en de pitches kunnen laten doorgaan.

Meer info

Geert Hofman, opleidingscoördinator Netwerkeconomie, Howest
geert.Hofman@howest.be

Jean-Pierre Paret, voorzitter SCV Zuid-West-Vlaanderen
jean.pierre.paret@seniorconsultantsvlaanderen.be

Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons