KMO-Portefeuille: Agentschap Innoveren & Ondernemen

Wat is de KMO-portefeuille?

Van de website van Agentschap Innoveren en Ondernemen:

“De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf.

“Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is 7.500 euro steun.

“De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

“Samengevat:

  • Voor wie? kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen
  • Voor wat? opleiding en advies
  • Bedrag? max. € 7.500/jaar voor kmo’s”.

Wat is een dienstverlener?

Om de subsidiëring ‘kmo-portefeuille’ te bekomen is het nodig om beroep te doen op een bij VLAIO geregistreerde dienstverlener. Deze dienstverlener zal je begeleiden gedurende het ganse ‘kmo-portefeuille’ project. De lijst van de geregistreerde dienstverleners kan je vinden in het zoeksysteem van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Hoe te zoeken naar een betrouwbare dienstverlender?

  • Deskundigheid: belangrijk is dat de dienstverlenende organisatie de nodige kennis van jouw probleemgebied en jouw branche bezit
  • Empathie: hebben de individuele consultants goede communicatievaardigheden en beschikken zij over de nodige zakelijke ervaringen?
  • Administratie: de ‘kmo—portefeuille’ is ontworpen om, voor de ondernemer, zo toegankelijk mogelijk te zijn. Maar er zijn toch administratieve procedures die gevolgd moeten worden: rapportage, facturatie, …
    Het is belangrijk dat een dienstverlener de nodige administratieve en organisatorische methodes ontwikkelt en onderhoudt, om een soepele en vlekkeloze dienst aan de ondernemer te kunnen bieden.
  • Audits: de dienstverlener wordt op regelmatige basis geauditeerd.

SCV en de KMO-portefeuille

Senior Consultants Vlaanderen vzw (SCV) is een vereniging die bestaat uit 130 bedrijfsconsultants die werken in gans Vlaanderen en Brussel. De vereniging, gesticht in het jaar 2000, heeft intussen meer dan 20 jaar ervaring in het ondersteunen van KMO’s en starters.

De bedrijfsconsultants hebben elk hun eigen expertise. Na een professionele carrière als bedrijfsleider, manager, leidinggevende, deskundige of kaderlid wenden onze experts hun bedrijfskennis belangeloos aan om uw onderneming of organisatie gezond te laten groeien.

De vzw Senior Consultants Vlaanderen is door de Vlaamse overheid geaccrediteerd als advies verlenende organisatie onder het nummer DV.A107862.

De SCV consultants staan klaar om je te helpen!
Interesse? Neem contact!

 

KMO-Portefeuille Certificaat

Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons