Opname- en repetitielokaal muziek: verbetering akoestiek

Verbetering akoestiek in opname- en oefenlokaal van pianist

Ik had de indruk dat er te veel resonantie was in mijn piano-repetitielokaal, waar ook mijn opnames gebeuren. Via een goede vriend vernam ik dat Senior Consultants Vlaanderen vzw (SCV) daar een oplossing voor kon bieden.

Zij hebben de nagalmtijd in mijn lokaal opgemeten. Deze bedroeg 0.6 seconde, wat binnen de Belgische norm voor muzieklokalen in scholen lag. Toch wou ik graag minder nagalm om mij comfortabel te voelen. SCV suggereerde te mikken op 0,45 seconden. Hun geluidsploeg heeft dan berekend hoeveel vierkante meter absorptiepanelen ik moest plaatsen om die nagalmtijd te halen. SCV gaf mij een contactadres van een installateur van geluidsabsorptiepanelen. Deze firma heeft 14 m2 panelen aan mijn plafond en wand aangebracht.

Ik hoor nu duidelijk het verschil en ben heel tevreden! SCV heeft met zijn controlemetingen achteraf aangetoond dat de nieuwe nagalmtijd nu exact 0.45 seconde bedraagt. Visueel esthetisch ben ik ook heel tevreden want de absorptiepanelen zijn perfect geïntegreerd in mijn lokaal. Knap werk!

Dirk Herten
Pianist, Brussel.

Opname-lokaal, Dirk Herten, pianist

Opname- en repetitiezaal

Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons