“De consultants zorgden voor een opvallend nieuwe dynamiek”

Testimonial van Sofie Vancoillie van De Overmolen

Non-profitorganisatie De Overmolen vzw in Brussel ontwikkelt sociale projecten rond armoede.

“Patrimoniumbeheer is altijd al een belangrijke poot geweest binnen onze werking”, vertelt directeur
Sofie Vancoillie. “Sociale organisaties kunnen zo hun intrek nemen in kantoren dicht bij hun
doelgroepen.”

Uitdaging

De Overmolen beheert onder meer een oude middelbare school op de Sint-Jorissite in hartje Brussel. “Dat doen we in opdracht van de eigenaar. In het gebouw zijn zowel sociale organisaties als woningen gehuisvest. Dat leidde tot een complexe situatie. Het was niet duidelijk wie wat kon en mocht doen.

Voor zulke technische en juridische kwesties hadden we niet de expertise in huis. Dankzij de experts van Senior Consultants Vlaanderen vzw kwam er een nieuwe dynamiek in ons project.”

Overmolen

Oplossing

Sofie werd geholpen door twee consultants van Senior Consultants Vlaanderen vzw, Leo en Marcel. “Zij adviseerden ons over hoe een aantal zaken aan te pakken. Van elektriciteitsplannen tot evacuatiedocumenten”, zegt Sofie. “De consultants maakten echt tijd voor mijn organisatie. Eindelijk kon ik over de situatie babbelen met iemand die er niet rechtstreeks bij betrokken was. Tegelijk voelde ik me gesteund door hun proactieve en persoonlijke aanpak. Zo kreeg ik regelmatig een telefoontje met de vraag hoe het ging.”

Sophie Vancoillie

Resultaat

Het advies van en de samenwerking met Senior Consultants Vlaanderen vzw heeft De Overmolen geen windeieren gelegd. “Dankzij hun vakkennis en morele ondersteuning had ik het gevoel dat de situatie gedeblokkeerd werd. Zo is er een opvallend nieuwe dynamiek in het project ontstaan.”

Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons