Sidem

SIDEM produceert en verdeelt automobiel stuur- en ophangingsonderdelen onder het motto “steering in safety”. Het beschikt over nagenoeg 400 gemotiveerde medewerkers en is actief in 3 vestigingen. HQ, logistics en distributiecentrum bevinden zich in Gullegem en er zijn productiecentra in Roemenië en Hongarije.

Stuur- en ophangingsonderdelen bevinden zich binnen de veiligheidsdriehoek: banden, remmen en schokdempers. Excellente kwaliteit is dan ook een permanente vereiste en opgave binnen de organisatie.

Deze excellentie wil SIDEM bereiken via Total Quality Management (TQM). TQM is niet beperkt tot het product zelf, zijn levertijd of nadienst maar is het geheel van de kwaliteit van de organisatie, de kwaliteit van het management, de samenwerking, probleemoplossingscapabiliteit, de gedragscomponente, enz… De sleutel voor succes ligt in het allen samen bereiken van een beperkt aantal kritische doelen. Voor de introductie van TQM deed SIDEM beroep op SCV afdeling West- Vlaanderen om drie symposia rond TQM te organiseren, in Gullegem en in Roemenië.

CEO, Gwen Verfaillie, verklaart:

“Het is onze betrachting verdere groei te verwezenlijken en “the Brand” te worden op de Europese markt. Wij beschikken over een uitstekend effectief dat we optimaal wensen te laten samenwerken en te focussen op onze gemeenschappelijke doelen. Wij willen niet enkel goed, maar vooral de beste zijn en blijven. Niet enkel het resultaat, maar ook de weg ernaar toe is belangrijk. De SCV consultants hebben ons bij dit streven uitstekend ondersteund”

Kwaliteitsmanager, Kristof Arnauw, verklaart:

“Het is onze bedoeling om “delighted customers”te bedienen en ons kwaliteitssysteem “voortdurend te verbeteren” . Dit moet de betrachting zijn van al onze medewerkers.”

Productie Manager, Patrick Vermeersch, verklaart:

“De marktomgeving op globaal vlak verandert heel snel en onze organisatie moet daarin meegaan, willen we onze positie behouden en versterken. Wij moeten continu streven naar “performance” en ons voortdurend verbeteren. Dit was de reden om deze TQM symposia met succes te organiseren, waarvoor dank aan SCV.”

De SCV consulenten Daniel Delrue en Germain Verbauwhede hadden de leiding van dit succesvolle project. “Wij hebben het genoegen gehad om onze stellingen te kunnen verkondigen aan een mooie en leergierige SIDEM organisatie.”

Gullegem, België

Gullegem, België

Suceava, Roemenië

Suceava, Roemenië

Lorinci, Hongarije

Lorinci, Hongarije

SIDEM NV
Nijverheidslaan 62
8560 Gullegem
Tel 056 435 450

Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons