Lawaai in de horeca

Lawaai in de horeca

SCV Brussel/ Vlaams-Brabant zijn vaak op pad om het geluidsprobleem van restaurants en feestzalen op te lossen. Waar veel conversaties gelijktijdig plaats vinden, moet men immers steeds luider spreken om verstaanbaar te blijven door zijn onmiddellijke tafelgenoten. Het geluidsniveau stijgt en wordt lawaai.

Om met deze achtergrond toch verstaanbaar te blijven door zijn onmiddellijke tafelgenoten, moet iedereen steeds luider spreken. De akoestiek noemt de stemverheffingen van alle sprekers het opslingereffect of Lombardeffect.

Tijdens ons geluidsadvies aan een restaurant in Nijvel (Nivelles) werden wij vergezeld door een journalist van het tijdschrift HORECA Magazine. Als leek in de materie van akoestiek schrijft hij zijn ervaringen van een dag met de akoestische ploeg van SCV neer in zijn artikel ‘Kruistocht voor een stillere horeca‘.

(Foto: THE COLLAB. van Pexels)

Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons