Search
Close this search box.

Doelgroep & aanpak

Op welke doelgroepen richten we ons?

Uit onze ervaring en screening van de opdrachten uit het verleden hebben we een aantal terugkerende doelgroepen geïdentificeerd. Dit betekent niet, dat als je organisatie niet voorkomt in het rijtje, dat we niets kunnen betekenen voor jullie.

De kennis en tools geciteerd in de hoofdstukjes zijn enkel een greep uit het instrumentarium
van onze consultants

Starters

De meeste starters hebben een idee van een product of dienst die ze zouden kunnen aanbieden in de markt. Dit vertalen in een analyse van mogelijk markt – en business succes is meestal minder goed uitgewerkt.

KMO's (inclusief scale-ups)

VZW ‘s / Non Profit Organisaties (incl. zorginstellingen, lokale overheden, sociale ondernemingen)

Wij adviseren in de strategie, op basis van jullie visie en missie. Wij adviseren bij het maken van een congruent plan van aanpak tussen de doelstellingen en de manier waarop jullie klanten jullie beoordelen. Wij ondersteunen in de aspecten van bedrijfsvoering die niet behoren tot jullie kernactiviteiten, maar ervoor zorgen dat men voldoet aan alle wetgevingen.

Wij adviseren de zorg over de technische aspecten die het wel-beleven van de bewoners in zorginstellingen verzekeren. Daar zitten bijvoorbeeld plannen in tegen legionella, plannen voor een goede luchtkwaliteit, een goede akoestiek voor de bewoners en zo veel meer bij.

Bedrijfsleiders, eigenaars en beroepsorganisaties

Wij denken mee en dagen jullie uit op basis van onze ervaring en kennis. Wij zijn jullie sparringpartner in het zoeken naar alternatieve oplossingen voor jullie problemen.

Welke aanpak hanteren wij?

Wij denken mee en dagen jullie uit op basis van onze ervaring en kennis. Wij zijn jullie sparringpartner in het zoeken naar alternatieve oplossingen voor jullie problemen.

Kennismaking

Bij ons kunt u rekenen op een gesprek met een gespecialiseerde consultant die precies de juiste expertise bezit. Onze consultantselectie houdt rekening met zowel de benodigde competenties als de regio waarin u actief bent. Voor opdrachten die uitgebreid of multidisciplinair zijn, stellen we een opdrachtteam samen dat bestaat uit verschillende SCV-consultants. Uw behoeften worden dus altijd met de grootste zorg en expertise behandeld.

De uitdaging

Wij bespreken met jullie de mogelijke alternatieven om jullie plan te realiseren. Wij adviseren op organisatieniveau als ook in competenties , daarnaast begeleiden we in het halen van performance indicatoren en resultaten van de deeltrajecten. Op elk moment kunnen we de inspanning herzien in functie van de noden van het bedrijf.

Resultaatgericht advies

Onze consultants zijn toegewijde vrijwilligers die hun werk belangeloos verrichten en geen persoonlijke vergoeding ontvangen. SCV vraagt echter een bijdrage voor het advies dat zij verstrekken.

Deze bijdrage wordt per halve dag berekend, is onderhevig aan btw en dekt diverse kosten, waaronder verplaatsings- en telefoonkosten. Deze aanpak stelt ons in staat om hoogwaardig advies te blijven leveren en de nodige kosten te dekken.

Follow up

Op vraag van de klant kunnen we hen voorzien van een langdurige opvolging van de actieplannen. Tevens hebben we de competentie om gedegen audits uit te voeren  en samen de resultaten op te volgen. Dit kan zowel als partnering met de organisatie of deel te nemen in een adviesraad.