Verbetering akoestiek in landschapskantoor van Continental Racks

 

Continental Racks

De kantoren werden opgetrokken met vlakke betonnen wanden en binnen een staalstructuur van eigen productie. Aangezien deze kantoorruimte ook als showroom dient, met een tweede verdieping binnen het gebouw, werd geopteerd om de staalstructuur niet te maskeren door het plaatsen van een vals plafond. Verder werd in deze 300 vierkante meter kantoorruimte bewust gekozen voor open landschapskantoren.

Een grotere groep mensen samenbrengen in aangename omstandigheden, op vlak van geluidshinder, was de uitdaging. De dagelijkse menselijke interactie groeit echter mee met de intensiteit van onze zakelijke inspanningen. Tot voor kort ook met een keerzijde: intenser samenwerken = meer (weerkaatsend) geluid. Als het ware: hoe succesrijker, hoe meer ongewild lawaai.

Door het toepassen van het deskundig advies van SCV werd hiervoor een oplossing gevonden. Op basis van een verkennend gesprek werd een actieplan voorgesteld. Professionele mensen van SCV kwamen ter plaatse met gespecialiseerde apparatuur om de nodige metingen te doen. Dit leverde een gedetailleerd rapport met een voorstel over hoeveel vierkante meter akoestische panelen men dient te plaatsen en de kostprijs hiervan. Wij hebben dit advies gevolgd en de nodige werken zelf uitgevoerd. De weerklank van omgevings- en gespreksgeluiden wordt voortaan opgeslorpt door panelen, die in door ons geplaatst werden. Deze akoestische panelen zijn volledig esthetisch geintegreerd tussen onze stalen profielen en geven maximaal comfort.

Controlemetingen na de werken waren totaal overbodig. Wijzelf merkten tijdens en na het plaatsen van de panelen reeds duidelijk het verschil. Dit alles (verkennend gesprek, actieplan, metingen, rapport en eindcontrole) tegen zeer democratische prijzen.

“Door het omzetten van het trippelend signaal van aantredende dameshakken naar een geslachtsloze doffe plof, kijkt niemand nog op bij het wervelend personenverkeer in onze kantooromgeving.”

Xavier T’Kindt


Continental Racks (2)

Continental Rack, een bedrijf gespecialiseerd in magazijninrichting met vestigingen te Antwerpen, Lokeren, Waregem en Nivelles, heeft zijn kantoren en productie gecentraliseerd in een nieuwe vestiging te Lokeren. Als specialist voor rekken en platformen bieden wij oplossingen voor onze 20.000 klanten.

Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons