Search
Close this search box.

Bigtrees – advies rond businessplan en marketingstrategie

Gerelateerde doelgroep:

Starters

Gerelateerde expertise(s):

Bigtrees - Wannes

Wannes van Bigtrees schrijft over zijn ervaringen met Senior Consultants Vlaanderen vzw

“Jef van SCV Oost-Vlaanderen deelde zijn uitdagingen met me”

… “daardoor voelde ik mij niet alleen”.

“Door thuiswerken heb ik als ondernemer een moeilijke tijd. Je werkt vaak alleen, de markt is heel volatiel en de marge staat nog onder druk. Je hebt daardoor vaak het gevoel dat je alleen een zware storm moet trotseren. Toen herinnerde ook me het advies van onze senior consult Jef: ‘De mensen die je het meest kunnen helpen, werken al voor je’.  Jef voegde eraan toe: ‘Je moet ervoor zorgen dat ze je kunnen groeien, door hen ruimte te geven en hen op te leiden.’

“Jef vertelde het niet alleen, hij verduidelijkte het ook met een voorbeeld uit zijn eigen lange carrière als ondernemer. Weten dat succesvolle mensen dezelfde problemen hebben gehad geeft extra vertrouwen in de oplossing die ze voorstellen”.

“Ghislain van SCV Oost-Vlaanderen deelde zijn ervaringen met mij”

… “daardoor voelde ik mij voor mijn beslissingen gesteund”.

“Heel wat ondernemers komen niet uit een economie-opleiding. Ze zijn, net zoals ik gebeten door hun vak. Wat er dan inschiet, is een plan maken op lange termijn. Daardoor kloppen de projecten wel, maar de cijfers niet. Maar hoe begin je daar in hemelsnaam aan?

“Onze senior consult Ghislain nam op die vraag een blad uit zijn cursusblok en trok 3 kolommen op zijn blad. ‘We gaan beginnen met tellen’ zegde hij. Tel wat je wil binnenkrijgen en wat je daarvoor nodig hebt. Zo start je met een businessplan. Als je als twijfelende ondernemer urenlang zonder vooruitgang op een spreadsheet hebt liggen turen is een wit cursusblad met 3 kolommen en een ervaren CFO zoals Ghislain een godsgeschenk”.

Samenwerken met SCV?

Of u nu op zoek bent naar strategisch advies, operationele optimalisatie of groeiplanning, ons team bij Senior Consultants Vlaanderen staat klaar om met u samen te werken.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen en uw doelen kunnen helpen verwezenlijken.