Search
Close this search box.

Geluidspanelen, gemeente Sint-Lievens-Houtem

Gerelateerde doelgroep:

Vzw's & Nonprofits

Gerelateerde expertise(s):

Rosenberg

Berekening van de nodige geluidspanelen

SCV werd door de gemeente, die een 10-tal eigen gebouwen in beheer heeft, aangezocht om een studie uit te voeren en advies te geven inzake de akoestiek van de foyer CC De Fabriek en van de schoolrefter basisschool De Zonnevlier in Vlierzele.

Tim De Groote, schepen, schrijft: 

“Het werd veel te lawaaierig in de refter en de foyer van het CC wanneer alle kinderen/bezoekers er tegelijkertijd in gesprek waren. Mensen moesten steeds luider spreken om verstaanbaar te zijn. Dit was niet aangenaam, niet comfortabel. Als gebouweigenaar werd de gemeente daar vaak op aangesproken.

“Het gemeentebestuur kreeg uiteindelijk via inwoners informatie over het geluidsadvies dat SCV kon geven. SCV werd uitgenodigd om de lokalen te onderzoeken. Twee consulenten van SVC hebben met akoestische meetapparatuur de nagalmtijd van elk lokaal opgemeten.

Via een computerprogramma hebben zij uitgerekend hoeveel geluidsabsorptiepanelen er moesten worden geplaatst om de nagalmtijd en de geluidsterkte ten gevolge van gelijktijdige conversaties tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen.

“De consulenten van SCV hebben ons aan lijst van mogelijke installateurs van zulke geluidspanelen gegeven. Een installateur uit onze buurt heeft de aangeraden geluidspanelen opgehangen.

geluidspanelen, Gemeente Sint-Lievens-Houtem

 “Het resultaat mag gehoord én ook gezien worden. De panelen zorgen voor een mooie afwerking van het plafond. 

geluidspanelen, gemeente Sint-Lievens-Houtem

“Verlichting en andere installaties konden perfect ingewerkt worden voor een mooi resultaat.

 “Wij zijn als gemeente echt tevreden over de uitgevoerde oplossing. Nu kan er gezellig gebabbeld worden zonder dat je er hoofdpijn van krijgt. Ook de bezoekers en leerkrachten spreken over een hele verbetering ten opzichte van vroeger. Ondertussen zijn er ook al enkele burelen op advies van SVC voorzien van akoestische panelen.

“Wij evalueren de samenwerking met SCV als zeer positief. Zij geven de juiste ondersteuning en een advies op maat om alle ruimten akoestisch beter te maken. De gemeente Sint-Lievens-Houtem kan in haar lokalen met een gerust hart terug veel volk ontvangen … en zo hebben we het graag!”

Sint-Lievens-Houtem, mei 2023

Wil je meer weten? Neem contact!

 

 

Samenwerken met SCV?

Of u nu op zoek bent naar strategisch advies, operationele optimalisatie of groeiplanning, ons team bij Senior Consultants Vlaanderen staat klaar om met u samen te werken.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen en uw doelen kunnen helpen verwezenlijken.