Search
Close this search box.

ICE Cube

“Een brede keuze opleidingen, gezelligheid troef en een straffe kotcommunity”

Gerelateerde doelgroep:

Starters

Gerelateerde afdeling:

Thomas More Hogescholen

Een brede keuze opleidingen, gezelligheid troef en een straffe kotcommunity, dat zijn de troeven van de Thomas More Hogescholen, de thuisbasis van ICE Cube.

Eind 2021 kwam er een samenwerking tot stand tussen enerzijds Thomas More Hogeschool en Senior Consultants Vlaanderen (kortweg SCV) afdeling provincie Antwerpen.

Wat is nu ICE Cube? Van hun website:

“ICE Cube: een ondernemerschapswerking en aanspreekpunt aan onze hogeschool. We zijn er voor alle studenten, want je hoeft geen ondernemer te zijn om ondernemend in het leven te staan”.

SCV en ICE Cube

SCV kan zeker een meerwaarde betekenen inzake het project ICE Cube, wat staat voor het prikkelen en inspireren van studenten die een start-up willen realiseren. ICE Cube laat dromen, creëren misschien soms met vallen en opstaan maar met veel innovatie, creativiteit en entrepreneurschap.

Zo dacht één van de studenten er aan om een zaak op te richten voor productie en verkoop van duurzame maar vooral aantrekkelijke cosmetica voor jongeren. De jonge dame in kwestie had nood aan een klankbord inzake haar initiatief en toekomstplannen.

Nadat de geschikte SCV- consultant was gevonden werd haar een canvas aangereikt en werd er overlegd inzake het opmaken van een business plan. Aangezien haar idee niet nieuw was werd haar ook aangeraden goed te focussen op welke manier haar producten zich onderscheiden van reeds gelijkaardig bestaande producten.

En hoe ging het samenwerking?

Kristien Denteneer – co founder ICE Cube – liet weten:

“Het was fijn om met de mensen van SCV aan het project van Helena te werken. Want hoewel er best een verschil in leeftijd -en maturiteit- is tussen de student en de begeleiders, weten de consultants van SCV hoe te connecteren met de student en haar te voorzien van de nodige adviezen die haar verder helpen bij de opstart van haar businessplan”.

Meer weten? Neem contact.

Get Shit Done - ICE Cube

Samenwerken met SCV?

Of u nu op zoek bent naar strategisch advies, operationele optimalisatie of groeiplanning, ons team bij Senior Consultants Vlaanderen staat klaar om met u samen te werken.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen en uw doelen kunnen helpen verwezenlijken.