Search
Close this search box.

IGO

https://www.igo.be/

Gerelateerde doelgroep:

Vzw's & Nonprofits

Gerelateerde expertise(s):
groepsfoto IGO team sociale economie 4
Foto: Christophe Van Meerbeeck, IGO

Kwaliteit en certificatie

Het beleidsdomein Werk en Sociale Economie verplicht alle dienstverleners die ondersteuning krijgen van het beleidsdomein een marktkwaliteitsbewijs te halen tegen 02.09.2021. Intergemeentelijke vereniging IGO (IGO div) en maatwerkbedrijf IGO-W vzw vallen onder deze verplichting. Ze opteerden voor  het Qfor WSE kwaliteitslabel. Na aanbesteding gingen IGO div en IGO-W vzw in zee met SCV om de certificatie voor te bereiden.  

QFor WSE certificatie van IGO in Holsbeek

Geert van Aerschot , Algemeen Directeur van IGO in Holsbeek ,  is duidelijk.

Het opleggen van deze certificatie brengt de sociale dienstverleners ertoe, om op vlak van ‘Dienstverlening, Financieel Beheer, en Human Resources’, de lat voor de eigen organisatie hoger te leggen en dit in het belang van klanten en eigen medewerkers.

We hadden reeds positieve ervaringen met SCV maar hun voorstel om dit project in een team met complementaire expertises te benaderen was key. Onze vraagstelling naar hen was dubbel: Houd ons een kritische spiegel voor, geef verbeterpunten aan en werk waar nodig, verbeterpunten mee uit. Het antwoord was pertinent.

Met een strikte en strakke  opvolging, werd er intensief en corona –proof samengewerkt. SCV gaf ons meerdere concrete verbeterdoelen op korte termijn aan. Tijdens en na hun passage – zeg maar, als strenge ‘pre-certificator’ en ervaren adviseur – schakelden we een interne werkgroep in, die alle actiepunten verder oppakte nog vóór de eigenlijke certificatie-audit plaats had.

IGO div en IGO-W vzw behaalden in februari 2021 uiteindelijk vlot het Qfor WSE kwaliteitslabel dat 3 jaar geldig is. We kunnen als managementteam enkel maar trots zijn op het team en medewerkers . En blijvend oog hebben voor kwaliteitsgroei, zodat we er binnen 3 jr opnieuw staan. 

Ondersteuning door SCV vzw

SCV-consultant Jean – Pierre Defoort pikte als contactpersoon in eerste lijn bij IGO het verzoek op. Hij getuigt:

Ook voor ons was deze kwaliteitsnorm van de Vlaamse Overheid nieuw, maar de “puzzel” van expertises onder onze leden kan perfect multi-disciplinaire challenges aan.

We bouwden een team van 4 seniors. Joris Fonteyn – met in-depth ervaring in kwaliteit, labels & auditing –  nam de functionele lead. Generalist Paul Belckx stapte mee in de 3 domeinen en werkte samen op HR met professional Chris Van Hoecke, en met mezelf op finance.  De onderlinge afstemming en afspraken tussen de SCV-teamleden was resultaatgericht én vlot.

De spirit van samenwerking met IGO kan je enkel maar als open en constructief betitelen. Hoewel, niet steeds evident! Op 18 indicatoren diende IGO de aantoonbaarheid én continue implementatie aan te tonen . Als voorbeeld : De tevredenheid van klanten meten is een goede stap, maar – als attitude – constructief met de resultaten omgaan en verbeteren vergt blijvende focus. IGO doet dit!

We wensen IGO proficiat met hun geslaagde werking ! 

Wil je meer weten? Neem contact op!

Samenwerken met SCV?

Of u nu op zoek bent naar strategisch advies, operationele optimalisatie of groeiplanning, ons team bij Senior Consultants Vlaanderen staat klaar om met u samen te werken.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen en uw doelen kunnen helpen verwezenlijken.