Bewel

Inbreng van SCV zorgde voor objectief bouwdossier

Omdat bedrijven en organisaties niet elke dag grootschalige uitbreidingsplannen ontvouwen, moeten ze bij derde partijen de expertise gaan zoeken om hun bouwprojecten tot een goed einde te brengen. Bewel, één van de grootste maatwerkbedrijven van het land, ging voor de bouw van een grootschalige bedrijfshal in Oudsbergen, aankloppen bij SCV.

Al meer dan 10 jaar voert een team van Bewelmedewerkers diverse repetitieve taken uit voor Scania Parts Logistics in Oudsbergen (vroeger Opglabbeek). De mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ zorgen er binnen de bedrijfsmuren van de klant, voor de verpakking van onderdelen die er in bulk arriveren, zoals schroeven, rubbertjes of oliefilters.

In totaal verwerkt Bewel er meer dan 25.000 verschillende referenties. De samenwerking loopt zodanig gesmeerd dat er alsmaar meer activiteiten aan Bewel worden uitbesteed. Het maatwerkbedrijf kampte hierdoor met plaatsgebrek, en dus moest er op de site van Scania een nieuwe hal voor Bewel-medewerkers worden gebouwd.

Jury

“Voor de bouw van onze nieuwe bedrijfshal van 21.000 m², hebben wij de innovatieve aanbestedingsformule gehanteerd van ‘design en build’,” vertelt Johan Bongaerts, algemeen directeur van Bewel. “Om dit op een correcte wijze te laten verlopen, hebben wij een beroep gedaan op Senior Consultants Vlaanderen, afdeling Limburg.

Dankzij de deskundige die door hen werd geleverd (Rik Mondelaers), hebben wij de gunningsprocedure op een professionele wijze kunnen afronden. Hierbij zijn de adviezen die wij van hem hebben gekregen, erg belangrijk geweest. Bovendien heeft Rik als externe stakeholder in de jury gezeteld om de diverse offertes te beoordelen. Dit was nodig om de opdracht aan de aannemer en architect op een objectieve manier te kunnen toewijzen.”

Bewel is dan ook erg tevreden over de samenwerking met Senior Consultants Vlaanderen. “Absoluut. We kunnen hen warm aanbevelen.”

Geen discussies

Consultant Rik Mondelaers is blij dat zijn expertise gewaardeerd wordt. “Doordat ik het bouwdossier van de Bouwcampus in Diepenbeek voor de Confederatie Bouw heb begeleid, wist ik heel wat kennis te vergaren rond design en build,” zegt hij. “Het is op die manier dat Bewel bij mij is uitgekomen om ook hun project in goede banen te leiden.”

En zo geschiedde… “Door de positieve en negatieve ervaringen inzake design en build, heb ik Bewel aangeraden om het lastenboek voor de wedstrijd erg gedetailleerd uit te werken. Dit om achteraf discussies te vermijden over de materiaalkeuze en afwerkingsgraad.

Dit advies is gevolgd door Bewel. Daarna heb ik de hele aanbestedingsprocedure mee opgevolgd en ook mee in de jury gezeten en mee gezorgd voor een objectieve aanbesteding. We kunnen aan het einde van de rit wel concluderen dat de ervaring die Senior Consultants Vlaanderen heeft bijgebracht, door Bewel nuttig werd aangewend. Iedereen tevreden dus!”

Wil je meer weten? Neem contact!

Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons