Getuigenis van ‘t Veer, Menen

“Klanten en medewerkers vinden de weg naar ons nu veel makkelijker” – Testimonial van Herman Wenes van ‘t Veer

’t Veer is een maatwerkbedrijf in Menen dat jobs geeft aan 670 mensen met een arbeidsbeperking. “Drie jaar geleden vierden we onze 30ste verjaardag”, zegt voormalig directeur Herman Wenes. “We hadden de behoefte om ons te vernieuwen, ook naar de buitenwereld toe.”

Herman Wenes

Uitdaging

Specifiek zocht ’t Veer een ervaringsdeskundige om het bedrijf meer naamsbekendheid te geven, een nieuwe marketingimpuls. “We zijn harde werkers, we werken misschien zelfs harder dan anderen die roepen dat ze hard werken. Maar we hebben niet de neiging om dat aan de grote klok te hangen.

Misschien typisch West-Vlaams?”, knipoogt Herman. “Dankzij de experts van Senior Consultants Vlaanderen vzw kwam er een nieuwe dynamiek in ons project.”

Oplossing

De experts van Senior Consultants Vlaanderen vzw slaagden erin om het maatwerkbedrijf snel en efficiënt te helpen. Moest ook want alles moest klaar zijn voor het event rond de 30ste verjaardag. “Drie maanden lang zaten we elke twee weken samen. De experts brachten ideeën aan, waarover wij nadien onze mening gaven. Zij hielpen ons nadenken, verruimden ons gedachtegoed. Zo hebben we bijvoorbeeld onze website, nieuwsbrief en baseline volledig vernieuwd. Met speciale aandacht voor het visualiseren van onze klemtonen en doelstellingen.”

t Veer

Resultaat

Vandaag is Herman Wenes coördinator bij 4Werk, de Federatie van Maatwerkbedrijven. “Voor kleinere zaken doen we nog altijd een beroep op de experts van SCV. Het resultaat van de ingrepen die ze voorstelden, is moeilijk te becijferen. Maar zowel klanten als medewerkers vinden vandaag de weg naar ’t Veer veel makkelijker.”

Herman spreekt klare taal over de samenwerking met Senior Consultants Vlaanderen vzw: “Wij haalden voordeel uit hun jarenlange ervaring. Het is erg verfrissend om de mening van een buitenstaander te krijgen, zeker wanneer die uitgebreid de tijd voor je bedrijf neemt.”

Wil je iets meer weten? Neem contact!

Contacteer ons